« Srpanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | e | Pe | Su | Ne |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
U sklopu projekta "Zdravo i fino"
12. travnja 2017.
u COO Krapinske Toplice
odrana radionica zdravog kuhanja
Slijedi tekst koj je upuen medijima nakon odrane radionice:
U III. ciklusu projekta „Zdravo i fino“ Društvo Naša djeca Zabok u svoje je aktivnosti uvrstilo i posjet djeci koja pohaaju Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice
Radionica zdravoga kuhanja
U sklopu III. ciklusa projekta „Zdravo i fino“ DND-a Zabok planiran je posjet Centru za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice koji je posebno zainteresiran za suradnju ve od prvog ciklusa projekta „Zdravo i fino“ s obzirom na to da u prostorima Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice postoji infrastruktura i opremljenost kuhinje koja tehniki omoguuje aktivno sudjelovanje djece s teškoama. Naime, u Centru za odgoj o obrazovanje Krapinske Toplice u sklopu Zdravstvenog i graanskog odgoja i preventivnog programa u Kabinetu za stjecanje kompetencija u aktivnostima svakodnevnog ivota i rada, provode se slini sadraji u sklopu kojih uenici pripremaju obroke uz struno vodstvo uitelja i poznatih kuhara iz naše upanije te je radionica zdravoga kuhanja Društva Naša djeca Zabok nastavak dobre prakse koju Centar provodi za svoje uenike. Odreene poteškoe u prehrani prisutne su i kod djece s teškoama što predstavlja izazov u odabiru namirnica, pripreme i konzumacije hrane.
Priprema zdravog domjenka
Pripremu zdravog domjenka ovog je puta vodila volonterka Društva Naša djeca Zabok i asistentica u radionicama zdravoga kuhanja koje se provode s lanovima Djejega gradskog vijea DND-a Zabok Danijela Sovi. Djeca su zajedno s asistentima-volonterima DND-a Zabok Vjekoslavom Flegarom i Ivanom Jurina, voditeljicom Projekta Jasenkom Borovak i uz veliku podršku uitelja Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice pripremali zdravi domjenak. Za poetak su pripremali sendvie s dva zdrava namaza - humusom (namaz od slanutka) i namazom od suncokreta s medvjeim lukom koja su ukrašavali s povrem te odmah degustirali. S obzirom na to da djeca vole grickalice pripremale su se zdrave varijante grickalica od tostiranih badema i sjemenki suncokreta. Za najomiljenije jelo, a to su deserti napravljeni su voni ranjii, kuglice od orašida i suhog voe te okoladni smoothie.
Djeca, uitelji i roditelji koji su sudjelovali u radionici pripreme zdravog domjenka izrazili su zadovoljstvo sa svime što su degustirali stoga je ova radionica doprinijela usvajanju zdravih prehrambenih navika i promicanju zdrave prehrane u svakodnevnom ivotu zakljuio je ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Antun Zupanc. Radionica zdravoga kuhanja u Centru za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice realizirana je zahvaljujui sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja koje je DND Zabok dobilo na Natjeaju – rekla je voditeljica projekta „Zdravo i fino“ Jasenka Borovak.