preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice

Login
Kabinet rane intervencije

KUTAK STRUČNE SLUŽBE

Bajka Zagorje na dlanu

       

Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 1. 2013.

Ukupno: 273840
Ovaj mjesec: 161
Ovaj tjedan: 59
Danas: 29
COOKT uključen u e-Škole

 

Zagreb

 

world map hits counter
map counter

   visitors by country counter
 

Dokumenti za prikaz
RSS Reader
Kalendar
« Kolovoz 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

 

 

Gostovanje na Festivalu jednakih mogućnosti

Tražilica
Korisni linkovi
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
 

 

 
 

 
Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice   započeo je  s  djelovanjem 
1. ožujka 2016. Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice pravni je sljednik OŠ pri Specijalnoj bolnici za medicinski rehabilitaciju Krapinske Toplice. Osnovna škola je od osnutka pa do početka samostalnog djelovanja kao COOKT djelovala kao radna jedinica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.
 
Nakon izmjena Zakona o školstvu OŠ pri Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice ima osnovnu zadaću odgoja i obrazovanja učenika s poteškoćama u razvoju, sukladno čl. 63. Zakona i Pravilniku o osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju. Prema vrsti teškoća to su učenici s tjelesnim invaliditetom, mentalnom retardacijom na stupnju lake mentalne retardacije, a najveći je broj učenika kod kojih postoji više vrsta i stupnjeva teškoća u psihofizičkom razvoju.

Učenici koji se obrazuju sukladno članku 63. Zakona smješteni su na Dječjem odjelu tijekom cijele školske godine, najčešće tijekom cjelokupnog osnovnoškolskog obrazovanja. Polaznici škole su i učenici koji svakodnevno putuju u školu, a obrazuju se sukladno čl. 61 Zakona o školstvu. To su učenici koji zbog tjelesnog oštećenja ili programa obrazovanja ne mogu polaziti matičnu školu. Potrebna im je i medicinska rehabilitacija i tretman kompletnog rehabilitacijskog tima što mogu ostvariti u našoj ustanovi. Na takav način djeca nisu izdvojena  iz svojih obitelji. 

Učenici se prema svojim sposobnostima obrazuju po redovnom, prilagođenom redovnom i posebnom programu. Osim nastave uključeni su u rad produženog stručnog postupka gdje se provode edukacijsko - rehabilitacijski postupci. Velika pažnja pridaje se radu izvannastavnih aktivnosti gdje dijete s posebnim potrebama vrlo često otkriva svoje prikrivene sposobnosti i dobiva tako potrebnu potvrdu svoje sposobnosti. Učenici su uključeni u rad športskih grupa, tehničke grupe, likovne i keramičarske grupe.
Vrlo uspješna je novinarska grupa koja vrijedno bilježi sva zbivanja vezana uz rad škole i o tome širi vijesti putem medija i u svojem listu "Djetlić"   . Po istim nazivom djeluje i učenička zadruga, doduše još u osnutku, ali zapažena po svom radu na Smotrama tehničke kulture i drugim izložbama. Recitatorsko-dramska grupa i pjevački zbor pripremaju priredbe i sudionici su INKAZA.

Škola je relativno dobro opremljena informatičkom opremom, pa tako nastojimo provoditi program opismenjavanja djece slabih grafomotornih sposobnosti na računalu, kako bismo ih i u tom dijelu pripremili za što samostalniji život i rad. 

preskoči na navigaciju