preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice

Login
Kabinet rane intervencije

KUTAK STRUČNE SLUŽBE

Bajka Zagorje na dlanu

       

Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 1. 2013.

Ukupno: 278051
Ovaj mjesec: 2260
Ovaj tjedan: 51
Danas: 51
COOKT uključen u e-Škole

 

Zagreb

 

world map hits counter
map counter

   visitors by country counter
 

Dokumenti za prikaz
RSS Reader
Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 

 

Gostovanje na Festivalu jednakih mogućnosti

Tražilica
Korisni linkovi
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
 

 

 
 

 

Predškolska skupina «Mravci» u OŠ pri Bolnici Krapinske Toplice danas

Zadnjih 15 godina predškolsku skupinu u OŠ pri Bolnici čine djeca sa teškoćama iz Krapinsko-zagorske županije. Voditeljica predškolske skupine je Snježana Belošević, prof. defektolog.                   

Ove pedagoške godine u predškolsku skupinu je upisano 21 dijete, 20 djece je iz Krapinsko-zagorske županije. Djeca dolaze svakodnevno u pratnji roditelja. Rad u predškolskoj skupini obavlja defektolog, a djeca su obuhvaćena predškolskim tretmanom do 5 sati, ovisno o individualnim sposobnostima. Djeca  odlaze na kineziterapiju, logo terapiju, radnu terapiju, psihologu, ili na hidroterapiju u bazenu. Svi polaznici predškolske skupine imaju Nalaze i mišljenja prvostupanjskog tijela vještačenja i imaju višestruke teškoće u razvoju. 

Ove pedagoške godine 2012./13. planirani  projekt koja provodimo u vrtiću je «Senzorna integracija u slovu i broju». Projekt se provodi svakodnevno tijekom pedagoške godine. Taktilne informacije koje djeca primaju, nastojimo proširiti na veći dio tijela, leđa, dlan, stopalo... i dopuniti ih auditivnim i vizualnim informacijama, sa ciljem prepoznavanja slova i broja, veličine skupa, pojmom broja i brojevne slike, te glasovne analize i sinteze. 

Stalnim obogaćivanjem prostora nastojimo stvoriti poticajnu istraživačku okolinu za djecu. Oblikujemo trodimenzionalna slova i brojeve od raznih materijala (glina, slano tijesto, kaširanje papira, neoblikovani materijal. Ovakav način rada primjeren je za djecu predškolske dobi, dok mlađa djeca prepoznaju opipom jednostavan crtež (ravna crta, krug).

Taktilnu stimulaciju, vježbe disanja i opuštanja provodimo svakodnevno.

Tijekom proteklog perioda u predškolskoj skupini su se odvijale brojne aktivnosti.

Početkom 9. mjeseca izrađivali smo taktilne slike od pijeska, sa temama mora i ljeta.

Jesen je godišnje doba sa obiljem plodova. Počeli smo od voća i oblika kruga, koji je nastao trganjem, izrezivanjem papira, gužvanjem ili lijepljenjem.

Za igre stimulacije okusa koristili smo voćne salate od sezonskog voća iz naših voćnjaka. Neka djeca još uvijek ne znaju žvakati, pa su ove aktivnosti potrebne. Moto naše predškolske skupine je uključivanje djece u igre sa vršnjacima bez teškoća, međusobno druženje djece iz ostalih vrtića u županiji i van nje, kao i osvješćivanje lokalne sredine na potrebe djece, te kasnije lakše uključivanje u život i rad.

28.9. sudjelovali smo sa DV iz naše županije na «Malim berbarijama»  Pregradi. Djeca su uživala u igrama vezanim uz jesen.

  

4.10. povodom Međunarodnog dana životinja imali smo dan sa kućnim ljubimcem. 

9.10. organizirali smo jesenje igre sa roditeljima. U cjelodnevnom susretu roditelji su pomagali djeci u izvršavanju postavljenih zadataka, ali i upoznali kako sa mogu igrati sa njima, a da pri tome svi učimo i zabavljamo se.

  

Listopad  je  mjesec zahvalnosti za plodove jeseni. Razgovarali smo i upoznavali hranu, opisivali mlinove, zanimanje pekar, a 26.10 i sami bili pekari. 15.10. povodom Međunarodnog dana tolerancije družili smo se sa učenicima OŠ Ljudevit Gaj iz Krapine. U zajedničkim radionicama: glazbenoj, likovnoj i senzornoj djeca su se međusobno družila, upoznavala, igrala. Sklopljena su neka nova prijateljstva.

U jedanaestom mjesecu nastale su slike od lišća.

30.11.održali smo zajedničku radionicu roditelja i djece sa temom Adventa i izrade vjenčića.

Ovakve radionice su se pokazale dobrima, jer se u njima roditelji međusobno bolje upoznaju i surađuju zajedno  sa djecom, ali i upoznaju običaje Adventa.

12. mjesec je mjesec radosti. 6.12. zajedno sa učenicima škole  promatrali smo manju predstavu o neposlušnoj djeci koju su izveli učitelji, a došao je i Sveti Nikola sa poklonima.

14.12. prema projektu «Osmijeh u bolnici» klaunovi «Crveni nosevi» održali su mađioničarsku predstavu, u kojoj su uživali roditelji i djeca.

Ovo razdoblje završavamo sa božićnom priredbom i dolaskom Djeda Mraza sa poklonima 21.12.

Praznici su brzo prošli, a vrijeme maškara i karnevala zavladalo je u drugom mjesecu. Od samog početka Malog županijskog fašnika dječjih vrtića Krapinsko-zagorske županije aktivno sudjelujemo. Ove godine 9. 2. održao se 10. Županijski fašnik dječjih vrtića. Tjednima smo se pripremali za nastup. U kreiranju maski pomogli su i roditelji. Subotnje jutro, 9.2. bilo je mirno i lijepo. Krenuli smo sa raznih strana, Jakovlja, Stubice, Velikog Trgovišća, Krapinskih Toplica, Zaboka, Jesenje, Krapine, Pregrade i sastali u Pregradi ispred vrtića. Sunčani i miran dan pretvorio se u pravu snježnu mećavu, poput priče «Vlak u snijegu». Mali Mravci su i ovaj puta pokazali svoje beskrajno strpljenje, izdržljivost i dobrotu. Jedan drugog su uhvatili za ruke, zaplesali i ugrijali nožice.

   

    

     

U trećem mjesecu pripremali smo se za Dan Škole na kojem smo aktivno sudjelovali pjesmom i plesom, te izradom prigodnih čestitaka i ukrasa za Uskrs

 

Od 2.4. do 5.4. u vrtić su Mravci donosili svoje slikovnice. Čitav tjedan čitali smo i uživali u najljepšim pričama.

U Eko tjednu od 15.4. do 19.4. proveli smo eko radionice vezane uz čuvanje prirode i Zemlje.

Kao nastavak i realizacija projekta od prošle pedagoške godine «Šuma lista, šuma blista» i ovogodišnjeg  projekta «Tko će s nama u šumicu» realizirana je šetnja na obližnje brdo Mariju Magdalenu. Ciljevi su nam bili: prepoznavanje drveća: bor, bukva, breza, hrast, kesten, prepoznavanje biljka (prema boji, mirisu), prepoznavanje zvukova u prirodi ( pjev ptica, glasanje domaćih životinja, prepoznavanje fazana), upoznavanje mjesta Krapinskih Toplica, kretanje u prometu i međusobna pomoć.

   

 

 

 

 

preskoči na navigaciju